Dari Zero To Hero

8 TIP KAK INA ~ DARI ZERO TO HERO

APRIL 1K ++
MEI 4K ++
JUN 6K ++
JULAI 15K ++

.
Syukur alhamdulilah, kalau ikutkan target kak ina nak dpt income 5angka bulan 9 tahun ni, tapi Allah beri lebih awal dari tu. Tengok acc tadi rasa macam tak percaya, bergenang airmata, syukur atas rezeki yang Allah limpahkan pada kami sekeluarga.

.
Tujuan Kak Ina kongsi bukanlah untuk menunjuk-nunjuk tetapi lebih kepada perkongsian sebagai peransang kepada surirumah-surirumah yg tiada pendapatan seperti Kak Ina untuk sama-sama bangkit dan berusaha mengubah nasib keluarga.

.
Kak Ina ingin kongsikan 8 TIPS yang Kak Ina amalkan sejak dari mula Kak Ina join bisnes Minyak Herba ini sebagai panduan anak team JUTAWAN IB EMPAYAR dan sahabat-sahabat Kak Ina yang sedang berjinak-jinak dengan dunia perniagaan.

.
FOKUS, FOKUS, FOKUS (jual satu produk dan fokus sampai berjaya)
SEDEKAH 10% ZAKAT 2.5% (wajib keluarkan dari duit untung setiap bulan)
SIMPAN 60% UNTUNG (untuk tujuan rolling modal dan upgrade level)
BINA EMPAYAR (bekerja secara berjemaah, bantu orang lain untuk berjaya)
MOHON DOA IBUBAPA (doa ibubapa sangat penting, mohon mereka doakan kita berjaya dalam bisnes yang sedang kita ceburi)
DONT GIVE UP (macam2 halangan yg bakal mendatang, atasi dgn berhemah, dan terus istiqamah dalam perjuangan)
PENGORBANAN ( sanggup berkorban masa, tenaga dan wang ringgit)
TARGET LIST ( listkan semua impian mengikut tempoh masa jangka masa pendek, jangka masa panjang. Setiap hari tengok dan sentiasa bercakap dlm hati, “PASTI BOLEH” )

.
Semoga apa yang Kak Ina sampaikan ini bermanfaat untuk semua yang sedang membaca. InsyaAllah jika kita niat ke arah kebaikan, Allah akan permudahkan urusan kita.
.
“Mereka yang berjaya adalah yang mempunyai matlamat hidup dan berusaha untuk merealisasikannya dengan ilmu & tindakan” – ina bakeri

.
Nama: Norhaslina Binti Mohd Bakeri
SuperStokis Pahang Darul Makmur
Id no: SN00901
No fon: 013-4639523
Fb:Ina Bakeri
Page: Penawar Asma, Lelah & Batuk
Web : www.tokmalegacy.com

Leave a Reply